Motorola Edge 50 Pro Resmen Tanıtıldı

Motorola Edge 50 Pro

Motorola, merakla beklenen yeni akıllı telefonu Motorola Edge 50 Pro’yu dün Hindistan’da düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

Motorola’nın 3 Nisan’da önemli bir etkinlik düzenleyerek yeni telefon ya da telefonlarının lansmanını gerçekleştireceği yaklaşık bir hafta önce ortaya çıkmıştı. O günden beri gözler bu etkinlikteydi. Telefon dünyasında beklenen gün geldi çattı ve bir süredir gündemde olan Motorola Edge 50 Pro, dün Hindistan’da düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefonun teknik özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Motorola Edge 50 Pro, Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 3 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB. Telefon, 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 125 W hızlı şarj özelliği ile 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Motorola Edge 50 Pro 2

Edge 50 Pro, 6.7 inçlik kıvrımlı bir ekrana sahip. Bu AMOLED ekranın çözünürlüğü 1220p, yenilenme hızı ise 144 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklinde delikte yer alan selfie kamerası 50 megapiksel. Öte yandan ekranın altında bir de parmak izi sensörü bulunuyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise bizi üçlü arka kamera karşılıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir sensör kullanıyor. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lens ile 10 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunuyor. Edge 50 Pro, Motorola’nın AI Photo Enhancement Engine özelliğini barındıran ilk telefon olma özelliğini taşıyor. Bu yapay zeka programı, renk ayarlama ve hareket dengeleme gibi konularda fotoğrafların kalitesini arttırıyor.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak