Monster Hunter World satış rakamları açıklandı

monster hunter world

Bu ayın başlarında PC için de raflardaki yerini alan Monster Hunter World, satış rakamları bazın önemli bir başarıya imza attı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Capcom tarafından geliştirilen ve bu yılın başlarında satışa sunulan Monster Hunter World, önemli bir başarıya daha imza attı. Yayıncı ekip tarafından yapılan açıklamada oyunun tüm platformlardaki satış rakamının 10 milyonu geçtiği belirtildi.

Monster Hunter World’ten önemli başarı

Ocak ayın PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanan oyun, 9 Ağustos’ta ise PC için satışa sunulmuştu. Capcom, Temmuz ayının sonlarına doğru yaptığı açıklamada Monster Hunter World’un PS4 ve Xbox One’da toplam 8.3 milyon kopya sattığını belirtmişti.

Geçtiğimiz gün yapılan yeni açıklamada ise bu rakamın 10 milyonu geçtiği belirtildi. Elbette buradaki PC faktörünü atlamamak gerekiyor. Yani Ağustos ayında oyunun satış rakamlarının birden 10 milyona fırlaması, muhtemelen PC sürümünün 9 Ağustos’ta satışa sunulmasıyla doğrudan alakalı olabilir.

Bu arada serinin fanları için ufak bir hatırlatmada bulunalım. Monster Hunter serisinin toplamdaki satış rakamı ise 50 milyon barajını aşmış durumda. Elbette şunu da dip not olarak belirtelim. Monster Hunter serisi genel itibariyle Asya pazarına hitap eden bir seri. Yani seri Avrupa pazarında pek fazla rağbet görmüyor. Fakat yine de global pazarda oldukça geniş bir kitleye hitap ettiğini söylemek, yanlış olmayacaktır.

Gamescom 2018 ne zaman başlayacak