Monster Hunter World çıkış tarihi açıklandı

mon

Oyun dünyasının köklü serilerinden biri olan Monster Hunter’ın yeni oyunu Monster Hunter World çıkış tarihi nihayet belli oldu. İşte detaylar.

Capcom tarafından geliştirilen Monster Hunter serisinin, oyun dünyasının en köklü serilerinden biri olduğunu söylesek sanırım pek yanılmış olmayız. Kendine has bir tarzı ve atmosferi olan bu seri, daha çok Japonya ve bazı Asya ülkelerinde popüler. Hatta serinin Japonya’nın en çok satan oyunları arasında olduğunu söylemek de mümkün. Açıkçası Japonların oyun kültürü ile Avrupa ve Amerika’daki oyun kültürünün çok fazla zıtlık içerdiğini düşünürsek, bu durumu normal olarak karşılayabiliriz.

Ülkemizde çok popüler bir seri olmasa da yine de Monster Hunter’ın kendine has bir fan kitlesi bulunuyor. Ve şimdi bu köklü seri, yeni oyunuyla bir kez daha oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere serinin yeni oyunu Monster Hunter World ismi ile satışa sunulacak. Monster Hunter World daha önce E3 2017 ve Gamescom 2017’de de karşımıza çıkmıştı. Şimdi de Tokyo Game Show 2017’de boy gösterecek olan yapımın çıkış tarihi de nihayet netlik kazandı.

Capcom’dan yapılan açıklamada Monster Hunter World PS4 ve Xbox One versiyonlarının 26 Ocak’ta satışa sunulacağı belirtildi. Oyunun PC versiyonunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. Fakat PC sürümünün de konsol sürümleri ile eş zamanlı olarak satışa sunulabileceği düşünülüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.