Yeni modüler akıllı telefon projesi: PuzzlePhone

moduler telefon puzzlephone

Modüler telefonlar tekrar gündeme geliyor. PuzzlePhone isimli yeni bir ürün Indiegogo’da bağışçılarını bekliyor. Modüler telefon konseptine farklı bir bakış açısı kazandıran PuzzlePhone’un detayları haberimizde.

moduler-telefon-puzzlephone

Parçaları kolayca çıkarılıp, yenilenebilen akıllı telefonlar modüler telefon olarak adlandırılıyor. Henüz elle tutulur bir örneği yok ancak en gerçekçi proje Google’ın Project Ara olarak adlandırdığı proje. Şimdi ise Google Project Ara’ya bir alternatif söz konusu. PuzzlePhone isimli proje, Indiegogo üzerinden bağışçılarını bekliyor. 333 Dolar ödeyerek satın alabildiğiniz PuzzlePhone, 250.000 Dolar bağış bekliyor. Bu rakamın %20’sine ise şimdiden ulaşıldı. Bağış kampanyası 40 gün daha devam edecek.

PuzzlePhone’u diğer modüler projelerden ayıran en önemli fark, telefonu üç ana bölüme ayırması. Birinci bölümde işlemci, RAM ve depolama alanı gibi kritik parçalar bulunuyor. İkinci bölüm, telefonun bağlantı bölümlerini içeriyor. Tüm elektronik bağlantılar bu bölümde sağlanıyor. Ekran da bu bölüme bağlı. Üçüncü bölümde ise batarya, anten gibi ikincil elektronik parçalar bulunuyor. Dolayısıyla en büyük bölüm bu. Parçalar, farklı ihtiyaçlara göre değiştirilebiliyor ancak Project Ara kadar esneklik sağlanmıyor. Yani tek başına kamerayı değiştiremiyorsunuz, çünkü kamera, işlemci ve RAM’in bağlı bulunduğu modülde. Ve tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi Android işletim sistemi kullanılıyor.

Ürünün bir diğer önemli özelliği ile kabul edilebilir boyutları. Modüler telefonların ebatları genellikle kaba oluyordu ancak PuzzlePhone nispeten makul ölçülere sahip. Ürün için belirtilen en erken teslimat tarihi Kasım 2016. Yani daha bir yıl var ancak beklemeye değecek bir projeye benziyor. PuzzlePhone’un tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

2015’in en hızlı Android telefonları!