Mobil oyunlara harcanan para ve zaman dudak uçuklatıyor: Rakamlar çok yüksek

Stadia Pro, 'F1 2020' ve 'Hotline Miami' oyunlarını ekledi!

Yapılan bir araştırma ile birlikte mobil oyunlara harcanan para ve zaman ortaya çıktı. Sonuçlar değerlendirildiğinde oldukça ilginç bir tablo bizleri karşılıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Mobil oyunlara harcanan para ve zaman genellikle tartışma konusu oluyor. Bazıları bunu boşa zaman kaybı olarak görürken kimileri ise önemli bir sektörün doğuşunu görebiliyor. Oyun sektörü hem Türkiye’de hem de dünyada ciddi bir seviyeye ulaştı. Milyar dolarlık bir ekosistem daha şimdiden kuruldu.

App Annie tarafından ortaya atılan bir rapora göre mobil oyunlara haftada 1,7 milyar dolar harcama yapıldı. Üstelik bu pandemi öncesi ile kıyaslandığında yüzde 40 oranında bir artışa işaret ediyor. Elbette pandeminin bunda büyük bir önemi olsa bile yine de oyun sektörünün büyüme hızını dikkate almak gerekiyor.

Mobil oyunlara harcanan para ve zamanda büyük değişiklik

Yapılan araştırmalarda aynı şekilde zaman konusuna da büyük bir önem veriliyor. Pandemi patlak verdiği dönemde 7,1 milyar saat toplamda daha fazla zaman geçirildi. Böylece oyun sektörünün hem zaman hem de para bakımından büyük bir harcamaya neden olduğu görülüyor.

mobil oyunlara harcanan para

Bu verilere bakıldığında mobil oyun sektörünün devasa bir alan olduğunu çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. 2020 mart ayı ile birlikte zirveye oturan bu rakamlar önümüzdeki günlerde aşağıya inmeyecek gibi görünüyor. Kısacası mobil oyun sektörü her geçen gün çok daha fazla gelişmeye devam edecek. Üstelik Türkiye gibi ülkelerde bunun daha uzun süreceğini söyleyebiliriz.

Steve Wozniak uzay rekabetine katılıyor: İşler iyice kızıştı (Video)

Rapordaki verilere bakıldığında önümüzdeki 10 yıl boyunca bu sektörün geriye gitmeyeceğini görmek mümkün. Peki siz mobil oyunlara ne kadar zaman ve para harcıyorsunuz? Yorumlar bölümünden cevabı bizlerle paylaşabilirsiniz.