Mobil Cihazlarda Yenilik Olacak

akıllı telefon2

Esnek ekran teknolojisi şu anda dört farklı aşamada seyretmekte.

Mesela bu adımlar eğri, bükülmüş, katlanabilir ve rulo olarak adlandırılıyor. Rulo şeklinde olan ekranlar için halen uzunca bir yol var gibi gözüküyor.

Mesela LG G Flex 2 buna örnek olarak gösterebiliriz. Fakat panel teknolojisi alanındaki gelişmeler oldukça derinden ilerliyor.

Business Korea’nın haberine göre Samsung Display “Katlanabilir akıllı telefonların ticari hale gelmesi 2016 yılında mümkün olabilir” açıklamasında bulundu.

Samsung oldukça uzun zamandır katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgileniyor. Dedikodulara göre şirket katlanabilir ekranını geçen sene CES etkinliğinde kapalı kapılar ardında tanıtmıştı.

Bu rapor öncesinde IHS’den gelen farklı raporlar katlanabilir tabletlerin 2015 sonunda çıkacağını ileri sürmüştü. Burası da işin diğer ilginç bir noktası olarak göze çarpmakta.

akıllı telefon

LG’de neler olup bittiğine bakalım. LG Display’in aynı zamanda şeffaf -Transparan da denilebilir- ekran teknolojisi üzerinde odaklanmış olduğu görülüyor.

Şeffaf paneller şu anda savaş uçaklarında, reklam panolarında kullanılıyor. Aynı zamanda buzdolaplarında da içeriyi görmek için de kullanıldı; ancak pek etkileyici olmadı.

LG’den üst düzey bir yetkili dün şeffaf panellerin geliştirmesinin tamamlanmış olduğunu ve bir tanıtım prototipinin zaten mevcut olduğunu Güney Kore medyasına söylemişti.

Microsoft Markasını Ön Plana Çıkarmaya Çalışıyor