Mısır teknoloji kirliliği için harekete geçti

Resim1 7

Mısır, daha güçlü ve daha yeşil bir Mısır ekonomisini desteklemek için milyar dolarlık Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi 2050’yi başlattı.

Mısır teknoloji kirliliği için harekete geçti. Strateji, 2050 yılına kadar tüm sektörlerde uyum ve azaltım programlarını içermektedir ve bunların en önemlileri: Enerji, ulaşım, tarım ve su kaynaklarıdır. Azaltma programlarının toplam maliyetinin yaklaşık 211 milyar dolar olduğu tahmin edilirken, uyum programlarının 113 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Mısır hükümeti, ülke ekonomiyi ve iklim yönetimini korumak için iklim değişikliğinin etkileriyle boğuştuğu için, çeşitli sektörlerde emisyonları azaltırken ekonomik büyümeye yardımcı olma planlarını başlattı.

teknoloji kirliliği

Ulusal strateji aynı zamanda iklim finansmanı ve altyapısını iyileştirmek, yeşil teknoloji araştırmalarını geliştirmek ve iklim değişikliğiyle yüzleşmek için farkındalığı artırmak için tasarlandı.

Mısır teknoloji kirliliği için harekete geçti

Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi, Mısır’ın Şarm El-Şeyh’te BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne (COP27) Taraf Devletler Konferansı’nın 27. oturumuna ev sahipliği yapmasından önce başlatıldı.

teknoloji kirliliği
 

Çevre Bakanı Yasmine Fouad, strateji projelerinin uygulanmasının desteklenmesinde kalkınma ortaklarının rolünün önemini vurguladı.

Fouad, stratejinin Mısır’ın azaltım, uyum, finans, iklim yönetişimi, teknoloji ve bilimsel araştırmalardaki vizyon ve hedeflerini yansıtan kapsamlı ve uzun vadeli bir plan olduğunu söyledi. Sürdürülebilir kalkınmanın boyutlarını ve iklim değişikliğinin etkilerinin sosyal yönlerini dikkate aldığını da sözlerine ekledi.

teknoloji kirliliği

Fouad, Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi 2050 ve Ulusal Katkı Stratejisinin Mısır’ın yeşil dönüşüme giden yolu için daha geniş planlar dahilinde tasarlandığını söyledi.

Kahire, termik santralleri yenileyerek 10 GW yenilenebilir enerji üretmeye yönelik 10 milyar dolarlık bir projeyi içeren yenilenebilir enerjiye yenilenmiş bir odaklanmayla enerji sektöründe kapsamlı değişiklikler planlıyor. Hükümet, özel sektörün desteğiyle ulaştırma, petrol ve tarım sektörlerinde de değişikliklere öncülük edecek.

Bakan, tarımsal ürünler için erken uyarı sistemleri kurarak özel sektörün tarımsal projelere katılımını vurguladı.

Honda ilk elektrikli SUV’u Prologue’u tanıttı