Mikroçiplerle insanları yönetecekler iddiası doğru olabilir: Yepyeni bir çip yapıldı

mikroçiplerle insanları yönetecekler

Hatırlayacağınız üzere aşılar ilk çıktığında mikroçiplerle insanları yönetecekler iddiası ortaya atıldı. Her ne kadar birçok kişi bunun deli saçması olduğunu düşünse bile işin perde arkasında doğru olma ihtimali var. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Komplo teorisyenlerinin tuhaf açıklamalar yaptıklarını bilirsiniz. Genellikle akla pek sığmayan açıklamalarda bulunan bu tür kişilerin ortak yönü ise çipler. Onlara göre Bill Gates başta olmak üzere teknoloji titanları insanlara çip enjekte etmek istiyor. Böylece daha rahat bir şekilde insanları kontrol edebilecekler.

Columbia Üniversitesi bünyesinde çalışan uzmanlar vücuda enjekte edilebilen mikroçip üreterek komplo teorilerinin asılsız olmadığını gösterdi. Bugüne kadar hiç böylesine küçük mikroçipler üretilmedi.

Mikroçiplerle insanları yönetecekler diyenler haklı mı?

Bu yeni teknolojiyi geliştiren ekibin başında olan Ken Shepard, devasa küçük boyutlara sahip mikroçipler geliştirmeyi başardı. Tıbbi cihaz sektöründe devrim yaratması beklenen cihazda elektronik devre yer alıyor.

mikroçiplerle insanları yönetecekler
Tüm bunlara ek olarak çipin sadece mikroskop altında görülebildiğini belirtelim. Yaklaşık olarak 0,1 milimetreküpten çok daha az boyuta sahip olduğunu söyleyebiliriz. Enerjinin üretilmesi ve vücutta toplanan verilerin kontrol cihazına aktarılması için mikroçipler son derece büyük görev üstlenecek.

Çip kıtlığı sanıldığından uzun sürecek

Bilim insanları bunları dünyanın en küçük bilgisayarı diyerek tanımlıyor. Fakat şimdilik sadece sıcaklık sensörü olarak kullanıyorlar. Yani bir tek vücut sıcaklığı ölçülebiliyor. Fakat ilerleyen zamanlarda şeker, oksijen ve diğer solunum fonksiyonları bu çiplerle ölçülebilecek. Mikroçipler insanları yönetecekler iddiası hakkında siz neler düşünüyorsunuz?