Çip kıtlığı sanıldığından uzun sürecek

Nvidia ARM

Dünya şu anda çeşitli endüstriler ile birlikte tüm dünyayı etkileyen büyük bir yarı iletken çip kıtlığı ile baş etmeye çalışıyor.  Dell’in genel müdürü, bu eksikliğin birkaç yıl sürebileceğini, bu da önceki tahminlerden daha uzun olduğunu belirtti.

Reuters raporuna göre , Amerikan teknoloji devinin CEO’su ve Kurucusu, küresel çip kıtlığı için beklenenden daha uzun sürebileceğine inanıyor. Kıtlık, elektronik ürünlere olan talebin artmasının yanı sıra, yarı iletken endüstrisinde çeşitli sorunlara neden olan Çinli teknoloji firmalarına yönelik ABD yaptırımlarının ortasında ortaya çıkıyor. Bu kıtlık akıllı telefonlar, otomobiller ve hatta ev aletleri gibi sektörleri bile etkiledi.

Çip kıtlığı sanıldığından uzun sürecek

Michael Dell’in bir röportajda belirttiği gibi, “Kıtlık muhtemelen birkaç yıl daha devam edecek. Dünyanın her yerinde çip fabrikaları kurulsa bile zaman alıyor. ” Yıllık 70 milyar ABD Doları sipariş hacmi veren şirketin kurucusundan gelen bu açıklama, durumun ciddiyetine işaret ediyor. Dahası, Dell çeşitli büyük yonga üreticileri için önemli bir müşteridir, ancak baş yöneticiye göre istikrarlı tedarik sağlamak için yine de bir prim ödemesi gerekiyordu.

Dell ayrıca, daha eski ve daha ucuz yarı iletkenler edinmenin görünüşte daha zor olduğunu ekleyerek, “Özellikle bir dolar aralığında olan ve hemen hemen her yerde kullanılan bileşenlerden bahsediyoruz. Ancak daha yeni teknolojilerin bile elde edilmesi kolay değil. ” Bu nedenle, dünyanın yarı iletken tedarikiyle en az birkaç yıl daha mücadele ettiğini görebiliriz. 

MediaTek yeni işlemcisini test edecek