Microsoft Surface Phone 2017’ye sarktı!

microsoft surface phone 1

Microsoft Surface Phone iddiaları tekrar gündemde. Ancak bu sefer iddialar ertelenmiş görünüyor. Surface Phone 2017’ye sarkabilir.

Windows Phone 8 işletim sistemiyle birlikte mobil tarafta atağa kalkan Microsoft, pazardan umduğunu pek bulamadı. Sonrasında gelen Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobil’de de yüzü gülmeyen Microsoft radikal bir değişiklik ile karşımıza çıkacak.

Microsoft Surface Phone ne zaman geliyor?

İlginç bir şekilde akıllı telefon pazarında istediği rakamları elde edemeyen Microsoft, tablet bilgisayar tarafında Surface adını taşıyan cihazlarla oldukça başarılı görülüyor. Özellikle ABD ve Avrupa’da tatmin edici satış rakamlarına ulaşan Microsoft, şimdi Surface ismini akıllı telefonlara taşıyacak. Bu henüz Microsoft tarafından resmi olarak doğrulanmadı ancak analistler bu konu hakkında hemfikir.

Microsoft’a yakın haber kaynaklarından Windows Central’ın iddiasına göre Microsoft, 2017 yılında üç yeni akıllı telefon duyuracak. Ancak bu cihazlar Surface Phone ismini taşıyacak. İddialar ilk etapta 2016 yılını işaret ediyordu ancak tahminler bir yıl ertelendi.

Surface Phone, konsept olarak Surface tablet modellerinin küçük versiyonu gibi lanse edilecek. Microsoft Pen teknolojisinin destekleneceği de gündemde. Bu isim değişikliği pazarlama kısmında firmaya önemli bir avantaj sağlayacak çünkü Lumia ismi tamamen kenara atılacak. Yeni bir isim ile tüketicilerin gözünde farklı bir Microsoft imajı çizilmeye çalışılacak. İddialar şimdilik bu kadar. Önümüzdeki dönemde daha detaylı bilgiler bekleniyor.

microsoft-surface-phone-2

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme özelliği nedir?