LG Nexus 5 Uzun Ömürlü

Akıllı telefonların yaşadığı sorunlar kullananlarca malumdur.  Kullanım bakımından işlevsellik sağladığı için ellerimizden düşürmüyoruz. Buda tabi telefonlar için zararlı olabiliyor ve ömrünü kısaltıyor. Bozulan telefonlarında tamiri sorun olabiliyor. Tamiri mümkün olmadığından değiştirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama LG Nexus 5 için bu durum böyle değil.

Akıllı telefon ve diğer elektronik cihazların tamir edilebilirliğini ölçen iFixit.com sitesi, geçenlerde Microsoft Surface Pro 2 tablet modelini ve Apple firmasının MacBook, iPad Air modellerinin ameliyatını yapmıştı. Parçalara ayırmak suretiyle cihazların iç yapısının da ne derece düzenli ve karmaşık olmayan bir yapıya sahip olup olmadığına bakıyordu. Bu kriterlere göre site, tamir edilebilir şeklinde 10’dan 0’a kadar bir değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirme sonucunda bu cihazlar sınıfta kaldı. Bu demek oluyor ki bu cihazlar bozulduğunda tamirleri çok güç olmakta. Garantisi varsa kurtardınız ama yoksa başka ellerde tamiri zor. iPad Air için bu puan 10 üzerinden 2. Diğerleri içinde bu rakam 10 üzerinden 1.

nexus

iFixit ekibi aynı işlemleri LG firmasının yeni akıllı telefonu üzerinde de uyguladı. Parçalara böldü ve ameliyatını gerçekleştirdi. 15 adımda gerçekleşen test süreci, memnuniyet verici bir puanla kapandı. LG Nexus 5 modeli 10 üzerinden 8 aldı. Bu demek oluyor ki Nexus 5 uzun ömürlü ve dayanıklı bir telefon. Eğer Nexus 5 yıllar sonra yıpranırsa da, tamir ettirilmesi gayet basit olan telefonu, tamir ettirdikten sonra rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.