Windows Tablet Pazarında Geride Kaldı

Windows Tablet Pazarında Geride Kaldı

Windows işletim sistemi tablet pazarındaki payını arttırmış olsa da, hala rakipleri Android ve iOS’un arkasında yer alıyor.

ABD menşeli teknoloji devi Microsoft, Windows işletim sistemli tabletlerin kullanıcılara daha cazip hale gelmesi için yürüttüğü çalışmalarına milyonlarca dolar bağlamış durumda. Microsoft‘un bu çabaları Windows’un tablet pazarındaki payını arttırmış olsa da Windows tablet kullanımı hala Android ve iOS‘un çok altında kalıyor.

Windows Tablet

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2014’ün ilk çeyreğinde dünya genelinde satılan tabletlerin yüzde 6’sında Microsoft‘un işletim sistemi yer alıyordu. Microsoft’un bu alandaki gelişmesi kayda değer olsa da, Google ve Apple tablet pazarındaki liderler olmaya devam ediyor. Yüzde 66’lık pazar payıyla açık ara ilk sırada olan Android’i, yüzde 28’lik pazar payına sahip olan iOS takip ediyor. Windows tablet alanındaki çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor olsa da, bir gün Android’e yetişmesi neredeyse imkansız görünüyor.

Galaxy S5 Mini Çok Yakında Duyurulacak