Microsoft’un oyun geliri yüzde 49 arttı

Microsoft Copilot AI resmi olarak Windows 10'a geliyor

Microsoft’un oyunlardan elde ettiği gelir ciddi anlamda artmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Microsoft, 2024 mali yılının ikinci çeyreği için 62 milyar dolarlık gelir (geçen yıla göre yüzde 18 artış) ve 21,9 milyar dolarlık kâr (yüzde 33 artış) ile başka bir büyük kazanç raporu yayınladı. Ancak bu çeyrekle ilgili en ilginç şey, 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımının 3 trilyon dolarlık şirketi nasıl etkilediğini nihayet görebilmemiz. Microsoft belirli rakamlar vermese de genel oyun gelirinin yüzde 49 arttığını ve bunun 44 puanının Activision anlaşmasının “net etkisinden” kaynaklandığını söylüyor.

Microsoft'un oyun geliri yüzde 49 arttı

Microsoft’un Xbox, Surface ve Windows’u içeren Daha Kişisel Bilgisayar bölümü geçen yıldan bu yana yüzde 19 (16,9 milyar dolar) artış gösterdi. Şirket, Activision anlaşmasının bu artışın 15 puanını oluşturduğunu söylüyor. Bu, azalan bilgisayar satışlarından ve Xbox konsollarının zorlanmasından ciddi şekilde etkilenen bölüm için çok büyük bir değişiklik. PC cihazı gelirleri bu çeyrekte yüzde 9 düşerken Xbox donanım satışları yüzde 3 arttı. Xbox içerik ve hizmet gelirleri de geçen yıla göre yüzde 61 arttı ve bunun 55 puanı Activision’dan geldi.

Microsoft’un, Xbox satışlarına yardımcı olmak veya en azından Game Pass aboneliklerine daha fazla ilgiyi teşvik etmek için bu satın alma işleminden gerçekten yararlanıp yararlanamayacağını görmek ilginç olacak. Oyunlar açısından her zaman başarılı olan şirket şimdi satın alımları ile de mantıklı kararlar vermiş olduğunu kanıtlıyor gibi diyebiliriz. Bu kapsamda daha fazlasını duymaya devam edeceğiz.

Bitfinex, SOC 2 Tip 2 Güvenlik Uyumluluğunu Başarıyla Tamamladı