Microsoft’un iPad’e Özel Office’i Sonunda Hazır

officeön

Microsoft’un iPad’e katma değer katması beklenen Microsoft Office ile ilgili yeni haber geldi.

Microsoft’un iPad’e özel tasarlamış olduğu Office programı sonunda geliyor. Reuters haber ajansında yer alan bilgilere bakıldığında iPad için özel tasarlanan Office şuanda hazır fakat CEO Satya Nadella’nın onayının verilmesi bekleniyor. CEO Satya Nadella’nın Office için onay vermesi sonucunda program App Store’a gelecek.Her ne kadar Office programının hazır olduğunun haberini alsak bile tüm sonuç Nadella’nın vereceği kararlara bakıyor.

office

Nadella’nın Office‘i daha geniş kitlelere ulaştırmak istediği de varsayılırsa eğer bu konuda biraz daha dikkatli olmak gerekecek. Office‘i daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen Nadella bunu yaparken dengeyi sağlamalı ve Windows platformuna zarar vermemeli. Çünkü Office programları baskın bir şekilde Windows platformu kullanıyor bunun yanı sıra Office programlarından dolayı Windows kullanan bir çok işletme var.

Yapılan araştırmalara bakıldığında Microsoft’un iPad için Office yazılımını hayata geçirmediği her yıl boyunca şirketin 2,5 milyar dolarlık bir bütçesinin kaybettiği görüldü.Yeni gelen bilgilere göre de Microsoft,Office programını Mac ve iPad için aynı zamanda yayınlayabilir.