Microsoft’un CEO’su kitap yazıyor

satya nadella

Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella, ilk kitabını yazmaya başladığını duyurdu. Ancak Nadella, bu kitabın, iş adamlarının sık sık kaleme aldığı başarı öyküsü veya anı türünde bir kitap olmayacağını, aksine Microsoft’un hem kendi değişimini hem de dünyanın değişimindeki rolünü anlatacak bir kitap olacağını vurguladı.

ABD’li yayın grubu Harper tarafından basılacak olan kitap 2017 yılında piyasaya çıkacak ve Microsoft ekosisteminde yer alan okur grubunu hedefleyecek. Yani Microsoft’un çalışanları, şirketin iş ortakları, Windows ve Office platfromlarını tanıyan herkes Nadella’nın hedef kitlesini oluşturuyor.

Öte yandan Satya Nadella’nın, Steve Ballmer döneminde çok zor bir dönem geçirip ağır kayıplar veren Microsoft’u yeniden ayağa kaldırmak görevi altında çok meşgul olması beklenirken, kitap yazmak gibi büyük enerji, dikkat ve zaman isteyen bir uğraşa yönelmesi, teknoloji dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Microsoft hissedarlarının bu karara nasıl tepki verecekleri de şimdilik bilinmiyor.

Microsoft’un CEO’sunun yazacağı kitabın geliri ise Microsoft’un kurmuş olduğu hayır kurumlarına aktarılacak.

 

İnsan bitti şimdi de semender robotu yaptılar