Microsoft Satya Nadella’ya Servet Ödüyor

Microsoft Çalışanları Satya Nadelladan Memnun

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Microsoft, yeni CEO’suna adeta bir servet ödüyor.

Geçtiğimiz yılın başında Steve Ballmer’dan boşalan CEO koltuğunu devralarak Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un başına geçen Satya Nadella, henüz bir yıldır firmanın başında olsa bu kısa sürede kendisini kanıtlamayı ve adını teknoloji dünyasına duyurmayı başardı. Kullanıcı odaklı yeni stratejisi kapsamında firmaya köklü değişim süreci boyunca başarıyla liderlik eden Nadella, Microsoft’un eski marka değerini geri kazanmasında büyük rol oynadı.

Satya_Nadella

Dünyanın bir numaralı yazılım firmasını yeniden yükselişe geçiren Satya Nadella her türlü övgüyü ve takdiri hakediyor olsa da, Microsoft‘un Nadella’ya ödediği dev ücret şaşkınlık yarattı. New York Times tarafından yayınlanan yeni rakamlar, Microsoft’un yeni CEO’suna adeta bir servet ödediğini ve Nadella’nın bir yıl gibi kısa bir sürede ABD’nin en çok kazanan CEO’su olmayı başardığını ortaya çıkardı. Microsoft’tan aldığı 918 bin dolarlık maaşının yanı sıra 3.6 milyon dolar bonus ve 79.7 milyon dolar değerinde hisse alan Nadella’nın 2014 yılındaki toplam geliri 84.3 milyon dolar oldu.

Oracle’ın Eylül ayında istifa eden eski CEO’su Lawrence J. Ellison 67 milyon dolarlık geliriyle ABD’de en çok kazanan CEO’lar listesinin ikinci sırasında yer alırken, üçüncü sırada 60 milyon dolarlık geliriyle Qualcomm CEO’su Steven M. Mollenkopf yer aldı.

İnternet Trolleri Twitter’ı Mesken Tuttu