Microsoft,10.000 kişiyi işten çıkaracak

hy

Küresel ekonomik krizin etkileri her sektörde görülüyor. Bunun ile beraber bazı firmalar krizin yanında farklı yapılanmalar için işte çıkarmalar gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de son olarak Microsoft olmuştu.

Microsoft daha önce bazı departmanlarda ve yan kuruluşu şirketlerinde toplamda 10.000’e kadar çalışanı işten çıkaracağını açıkladı.  Firmanın CEOS’su Satya Nadella, mevcut ekonomik koşulların Amerikan teknoloji devinin “zor seçimler” yapmasına neden olduğunu belirtti. Bununla birlikte, şirketin güç kaybetmemek adına “stratejik alanlara” yatırım yaparak odak noktasını değiştireceğini de sözlerine ekledi. 10.000 kişinin işten çıkarılması büyük bir rakam olsa da, bu sayının Microsoft’un toplam işgücünün yüzde 5’inden daha az olduğunu söyleyelim.

Microsoft

Bunun ile beraber Nadella’nın Coronavirüs pandemisi nedeniyle azalan tüketici harcamalarının eskisi kadar aşırı olmadığını açıkladı. Ancak, dünyanın birçok yerinde şu anda hala ekonomik durgunluk yaşanıyor. Bu nedenle, maliyet yapılarını ve öngörülen geliri uyumlu hale getirmek için işten çıkarmalar kaçınılmazdır. Ayrıca, 10.000 kişinin işten çıkarılmasına rağmen, şirket gerektiğinde yeni kaynaklar almaya da devam edecek.

Jason Schreier konu hakkında ayrıca Microsoft’un oyun bölümünde de küçülmek zorunda kaldığını bildirdi. Buna Xbox, Bethesda ve bildirildiğine göre 343 Industries de dahildir. Yani, işten çıkarmalar şu anda herhangi bir departmana özgü değil, geniş kapsamlı. 

Logitech yeni kameralarını tanıttı