Microsoft Xbox Series X için özür diledi

Xbox Series X ısınma sorunu

Microsoft kısa süre önce satışa sunduğu Xbox Series X için özür diledi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Hatırlanacağı üzere Microsoft kısa süre önce Xbox Series X’i satışa sunmuştu. Microsoft’un yeni nesildeki iki konsolundan biri olan Series X beklentilerin üzerinde bir taleple karşılaştı.

Bu kadar ilgiyi belli ki Microsoft da beklemiyordu. Series X’e olan talebin bu kadar fazla olmasında Game Pass sisteminin de önemli bir katkısı var. Malum yeni nesilde oyun fiyatları zamlandı. Dolayısıyla oyun severler yeni bir oyuna 70 dolar ya da 80 euro vermek istemiyorlar. Hal böyle olunca, Microsoft’un Game Pass destekli konsolları da değere bindi. 

Microsoft Xbox Series X satışlarından memnun

Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer geçtiğimiz gün Series X satışlarıyla ilgili bir röportaj verdi. Hali hazırda satışların çok iyi gittiğini belirten Spencer, stokların pek çok ülkede tükendiğini ve stok sıkıntısının kısa vadede devam edeceğini söyledi.

Bu durum için kullanıcılardan özür dileyen Spencer, kısa sürede Xbox Series X stoklarının yeterli seviyeye getirilmeye çalışılacağına vurgu yaptı. 

Görünen o ki Microsoft bu nesilde gerçekten de başarılı işler ortaya koyacak. Series X birinci parti oyunlardan mahrum bir şekilde çıksa da şimdiye kadar başarılı bir grafik ortaya koydu.

Öte yandan Series S ise abisi kadar çok satmadı. Muhtemelen oyun severler doğal 4K desteğinin bulunmadığı yeni nesil konsola çok fazla ilgi duymadılar.

Twitter hikaye özelliği ile Instagram’a rakip olacak