Microsoft Xbox grup sohbeti özelliklerini test ediyor

Microsoft, Xbox grup sohbeti özelliklerini test ediyor

Microsoft Xbox Insider’lar için bugün başlayarak konuşma transkripsiyonunun Xbox grup sohbetine geldiğini duyurdu. Ayrıca “metinden konuşma özelliği” de geliyor. Yeni özellikler, işitme veya konuşma güçlüğü çeken oyuncuların grup sohbetine katılmasını kolaylaştıracak. Ayrıca özellikler erişilebilirliği iyileştirmeye yönelik bir Xbox girişiminin parçası.

Microsoft, Xbox Parti Sohbeti’ndeki erişilebilirlik özelliklerini, Insider’lar için yeni bir güncellemeyle iyileştirmeye çalışıyor. Bugünden itibaren, Insider’lar metinden konuşmaya ve konuşmadan metne transkripsiyonlara erişebilecek. Her iki özellik de “erişim kolaylığı” sekmesinde “oyun ve sohbet metni” altında bulunabilir. Konuşmadan metne transkripsiyonla, bir partide konuşulan kelimeler, aşağıdaki görseldeki gibi bir katmanda görüntülenen metne dönüştürülecek. Metinden konuşmaya etkinleştirildiğinde, grup sohbetine yazdığınız her şey, dil başına birkaç ses seçeneğiyle partinin geri kalanı için sentetik bir sesle hazır olacak.

Microsoft, Xbox grup sohbeti özelliklerini test ediyor

Hem konuşmadan metne hem de metinden konuşmaya, 2017’den beri oyun içi yazıya dönüştürülebilir. O zamanlar Microsoft, gerçek zamanlı sohbet yazıya dönüştürme hizmetini uygulayan ilk büyük konsol üreticisiydi. Oyun içi transkripsiyonda olduğu gibi, grup sohbeti sürümü öncelikle erişilebilirlik için tasarlanmıştı, ancak aynı zamanda sesi dinlemek istemiyorsanız veya birini anlamakta güçlük çekiyorsanız da kullanılabilir. Özellikler devrimsel nitelikte olmayabilir ancak oyuncuların işini oldukça kolaylaştıracak. Microsoft Xbox, özellikleri platforma daha fazla oyuncu çekmek için de geliştirmiş olabilir. Her türlü yeniliklerin oldukça yararlı olacağı düşünülüyor.

Teknoloji devlerinin kazançları ortaya çıktı: GAFAM dudak uçuklatıyor