Microsoft’tan büyük Xbox hamlesi!

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store'dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Twitch akış entegrasyonunu tüm Xbox Series X/S ve Xbox One kullanıcıları için Xbox panosuna geri getireceğini söyledi.

Microsoft artık Xbox One konsolları üretmiyor eklendikten birkaç yıl sonra, Twitch entegrasyonunu 2017’de kaldırdı. Bu arada Xbox’tan Twitch‘e akış yapmak isteyen tüketiciler bunu Twitch uygulamasından yapabiliyordu.

Oyuncular artık Xbox kılavuzundaki “yakala ve paylaş” sekmesine giderek bir Xbox Series X/S veya Xbox One konsolunda “canlı akış”ı seçebilir. QR kodunu bir iOS veya Android mobil cihazla tarayarak veya PC‘niz veya mobil cihazınızla URL’ye giderek Twitch hesabınıza bağlamanız gerekecek. Hesabınız bağlandıktan sonra, konsolunuza indirilen oyunları canlı yayınlamaya başlamak için “şimdi canlı yayına geç” düğmesini seçebilirsiniz.

Ardından, kulaklığınızı ve web kameranızı takabilir ve yayın başlığınızı ayarlayabilirsiniz. Xbox ayrıca, kullanıcıların oyunlarını ve mikrofon ses seviyelerini seçenekler panelinden yönetmelerine de imkân sağlıyor. Ayrıca grup sohbetini yönetme ve çözünürlüğünüzü ve bit hızınızı manuel olarak ayarlama seçeneğiniz de vardır. Bir akışın ortasında oyunları değiştirmek isterseniz, oyun oynamadığınızda bir duraklatma ekranı görüntülenecek ve ardından konsol, Twitch’te oynadığınız oyunu otomatik olarak güncelleyecektir.

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store'dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

Microsoft’tan büyük Xbox hamlesi!

Xbox, insanların Twitch’e erişmek için kullandıkları herhangi bir cihazda akışları izleyebileceğini not eder. Xbox konsolunda, sizi takip eden oyuncular, Twitch’te canlı yayına geçtiğinizde bildirim almayı seçebilirler. Bunu, Xbox bildirimlerine giderek ve canlı akış ayarlarını düzenleyerek etkinleştirebilirsiniz.

Xbox platform hizmetlerinde yazılım mühendisi olan Brenna Duffitt duyuruyla ilgili bir blog yazısında, “Dünyada her şey devam ederken arkadaşlarımız, ailelerimiz ve topluluklarımızla bağlantıda kalmamız her zamankinden daha önemli” dedi. “Geri bildiriminizi duyduk ve yeniden tasarlanmış ve her zamankinden daha iyi olan bu hayranların favorisi özelliği geri getirmekten heyecan duyuyoruz. Bugünden itibaren Xbox ve Twitch, Xbox’ınızdan canlı akışı her zamankinden daha kolay hale getirmek için bir araya geliyor.”

Twitch entegrasyonunun geri dönüşü, Microsoft’un 2016’da Beam Interactive’i satın almasına dayanarak kendi oyun akışı hizmeti Mixer’ı bırakma kararının ardından geldi. Mixer 2020’de kapatıldı ve Microsoft bunun yerine kullanıcıları Facebook Gaming hizmetine yönlendirdi.

Microsoft, Twitch entegrasyonunun başlatılmasına ek olarak kullanıcıların geri bildirimlerine dayanarak yakında yeni özellikler yayınlamayı planladığını söyledi, ancak bunların ne olacağını belirtmedi.

Bu fiyata böyle SUV yok! İşte 2022 model Captur!