Microsoft, Windows Media Player’ı değiştiriyor

Microsoft, Windows Media Player'ı değiştiriyor

Microsoft, hem 2009’dan beri değişmeyen Windows Media Player’ın hem de Groove Music uygulamasının yerini almak üzere Windows 11 için yeni bir medya oynatma uygulaması geliştirdi. Windows Insider’lar, Windows 11 için yaratıcı olarak adlandırılan Media Player’ı şimdi test etmeye başlayabilir. İşte detaylar.

Uygulama, hem müzik hem de video oynatma için tasarlanmıştır. Gizmodo’nun belirttiği gibi, kitaplığınız ve çalma listeleriniz otomatik olarak taşınacak. Microsoft, kullanıcıların dinlemek istediklerini bulmak için kitaplıklarına hızla göz atabileceklerini ve çalma listeleri oluşturup yönetebileceklerini söylüyor. Oynatma sırasında, hem tam ekran hem de mini oynatıcı modlarında albüm resmini ve ” sanatçı görüntülerini” göreceksiniz. Uygulama, PC’nizin müzik ve video klasörlerinden de dosyalar ekleyecek. Ayarlar aracılığıyla, kullanıcılar Media Player’a gelen tüm özellikleri görebilirler.

Microsoft, Windows Media Player'ı değiştiriyor

Media Player‘ın şu anda birkaç sorunu var. Henüz çok yeni bir özellik olduğu için eğer problem yaşıyorsanız Windows Media Player’ın eski sürümüne Windows Araçları aracılığıyla erişmeye devam edebilirsiniz.

Elbette, Media Player tasarımı da Windows 11’in temiz estetiğini yansıtıyor. Uygulama güzel görünüyor ve Windows Media Player’ın uzun zamandır beklenen revizyonunun zirvesindeki son nokta diyebiliriz. Microsoft’un yeni uygulama için bu kadar sıkıcı bir isim seçmesi biraz utanç verici, ancak en azından kullanıcıların kafasını karıştıracak bambaşka bir isimle gelmemeleri de iyi bir nokta diyebiliriz.

Windows 11 siyah ekran göstermekten vazgeçiyor: Kazanan mavi oldu