Cortana’nın Android sürümü yayınlandı!

microsoft cortana android surumu

Microsoft’un sesli asistanı Cortana, Android kullanıcılarının testine açıldı. Sesli asistan konusunda yenilikçi kararlar alan Microsoft, Cortana’nın genel test sürecini başlattı. Android için Cortana sesli asistanın detayları haberimizde.

microsoft-cortana-android-surumu

Microsoft Cortana, Windows işletim sisteminin sesli asistanı. Henüz geliştirilme sürecinde olan Cortana, Windows 10 ile birlikte hayatımıza tam anlamıyla girecek. Devam etmeden önce Cortana’nın henüz Türkçe desteğinin olmadığını hatırlatalım. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var, Apple’ın sesli asistanı Siri’nin de ilk dönemlerde Türkçe desteği yoktu. Microsoft Cortana artık Android işletim için Google Play Store’daki yerini aldı fakat sadece test süreci için.

Eğer Android işletim sistemli bir cihazınız varsa ve Google Play Store hesabınız Amerika’ya ayarlıysa Cortana’yı indirip deneyebiliyorsunuz. Cortana henüz test sürecinde ancak temel işlevleri çalışıyor. Daha önce geliştiricilerin kullanıma açık olan Cortana, halka açık test sürecini başlattı. Deneyenler, Cortana’nın Windows’lu cihazlardaki kadar performanslı çalışmadığını söylüyor. Ve telefonun donanımsal özelliklerini kontrol edemiyorsunuz. Örneğin Wi-fi açıp kapatma, ses kısıp açma gibi fonksiyonları henüz çalışmıyor. Micorosft Cortana’yı denemek için gereken şartları sağlıyorsanız buradan indirip deneyebilirsiniz. Uygulamanın yıl sonunda herkese açık olarak yayınlanması planlanıyor.

iPad için ekranlı kılıflar yolda!