Microsoft ve Yahoo Ortaklığı Yenilendi

Microsoft 575

2009 yılında imzaladıkları anlaşmayla birlikte çalışmaya başlayan Microsoft ve Yahoo, aralarındaki anlaşmayı uzatma kararı aldıklarını açıkladılar.

Google’ın arama motorları alanındaki dominasyonunu sonlandırmak için tek başlarına yeterli olmayacaklarını anlayan Microsoft ve Yahoo, 2009 yılında güçlerini birleştirdiler ve önemli bir anlaşmaya imza attılar. İki firma arasında düzenlenen bu anlaşma sonrası Microsoft’un popüler arama motoru Bing, Yahoo servislerinin arama motoru haline geldi. Ancak geçtiğimiz günlerde Yahoo servislerinden “powered by Bing” ibaresinin kaldırılması, iki firma arasındaki anlaşmanın sonlandırılabileceği iddialarını gündeme getirdi.

Microsoft (9)

Geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasının gündemine gelen bu iddialar karşısında her iki firma da sessiz kalmış olsa da, bugün yayınlanan yeni bir açıklama iddiaların gerçeği yanstımadığını ortaya çıkardı. Microsoft ve Yahoo tarafından yayınlanan açıklamada iki firmanın birlike çalışmaya devam edeceği ve 2009 yılında imzalanan anlaşmanın uzatıldığı duyuruldu.

Yahoo ile olan anlaşmalarının kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için kendilerine yardımcı olduğunu belirten Microsoft CEO’su Satya Nadella, firmayla çalışmaya devam etmelerinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Battlefield Hardline Zirvedeki Yerini Koruyor