Microsoft ve Yahoo Neye Ortak Oldu?

microsoft3

Birkaç gün önce teknoloji dünyasının gündemine gelen haberimizin başlığındaki konuyla ilgili iddialar karşısında her iki firma da sessizliğini bozmadı.

Bugün yayınlanan yeni bir açıklama iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı. Microsoft ve Yahoo tarafından yayınlanan karşılıklı açıklamada iki firmanın birlikte çalışmaya devam edeceği ve 2009 yılında imzalanan anlaşmanın uzatıldığı belirtildi.

Yahoo ile olan anlaşmalarının kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için kendilerine yardımcı olduğunu belirten Microsoft CEO’su Satya Nadella, firmayla çalışmaya devam etmelerinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Google’ın arama motorları alanındaki hâkimiyetini sonlandırmanın tek başlarına yeterli olmayacaklarını düşünen Microsoft ve Yahoo, 2009 yılında güçlerini birleştirdi ve önemli bir anlaşmaya imza attı.

microsoft

İki firma arasında düzenlenen bu anlaşma sonrası Microsoft’un popüler Arama Motoru Bing, Yahoo servislerinin Arama Motoru haline gelmişti.

Lakin birkaç gün önce Yahoo hizmetlerinden; “Powered by Bing” ibaresinin kaldırılması, iki firma arasındaki anlaşmanın sonlandırılabileceği iddialarını da gündeme getirmişti.

Bitly Erişim Yasağıyla Bit’lendi!