Instagram Nedir Nasıl Kullanılır?

instagram 2

Instagram ilk olarak iPhone için yapılmış ücretsiz bir fotoğraf paylaşım ve fotoğraf düzenleme uygulaması olarak karşımıza çıktı.

Artık Android platform’lu cihazlarda da bu uygulama kullanılabilmekte. Ünlülerin kendi günlük yaşamlarındaki fotoğraflarını, bu yazılım üzerinden paylaşması ile Instagramı takip edenlerin sayısında da patlama meydana geldi.

Instagram’ı; Kevin Systrom ve Mike Krieger adlı iki girişimci kurdu. Telefonunuzla önce bir fotoğraf çekiyorsunuz daha sonra Instagram uygulamasıyla dilerseniz fotoğrafınıza çeşitli efektler uygulayarak ya da dilerseniz hiçbir efekt uygulamadan ister Instagram’ın sitesinden isterseniz de Twitter, Facebook, Foursquare, Tumblr gibi sosyal medya siteleri üzerinden fotoğraflarınızı kolayca yayınlıyorsunuz.

instagram-2

Instagram uygulaması o kadar çok sevildi ki Dünya üzerinde şuan 27 milyon kullanıcı tarafından kullanılmakta. Instagram uygulamasının hem Android hem de iOS’lu cihazlarda kullanılabilmesi uygulamanın kalıcılığını arttırmıştır Bu program ile fotoğrafı çekilen eski bir ayakkabı, ağaç, araba, kedi, gün batımı kısacası aklınıza gelebilecek her şey birkaç dakika içerisinde sanki profesyonel bir fotoğrafçının veya Photoshop sanatçısının elinden çıkmış gibi ilgi çekici hale gelebiliyor.

iPhone ile çekilen fotoğraflar öylesine şaşırtıcı sonuçlar veriyor ki ‘iPhoneography’ adıyla bir sanat akımı bile oluşmuş şu an için oluşmuş durumda.

Bu Robot Kahvaltınızı Hazırlayacak: Moley ve Shadow