Apple TikTok’u satın almak istiyor: İddia büyük

Apple TikTok'u satın almak

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Apple, TikTok’u satın almak istiyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Son dönemlerde ortaya Apple TikTok’u satın almak istiyor gibi bir iddia atıldı. Kısa bir süre önce Microsoft firması bu uygulamayı satın alacağını söylemişti. Ancak Apple gibi bir rakibi olacağı hiç tahmin edilmiyordu. Apple, kısa video paylaşım servisini satın alma konusunda oldukça ısrarcı. TikTok ise başının ABD gibi bir ülke ile başının belaya girmesini istemiyor.

Apple ve Microsoft rakip oldu

Axios’tan Dan Primack, “Birden çok kaynak Apple’ın bu konuda ilgisi olduğunu bana söyledi” gibi bir ifadeye yer verdi. Bu açıklama aslında Apple ile ilgili dedikoduların çıkış kaynağını ortaya koyuyor. Ancak TikTok çok fazla platformda yer alıyor ve bu durum Apple için çok ilginç bir durum.

Apple TikTok'u satın almak

Apple gizliliğe son derece fazla önem veren bir şirket. Bu durum, TikTok ile ilgili çalışmaları farklı bir noktaya götürebilir. Yani TikTok çok daha içine kapanık ve gizli bir firma haline gelebilir. Apple şirketinin uğraşacağı tek konu bu değil. Aynı zamanda Microsoft gibi bir rakibi de var. Bu rakibi aşmak hiç kolay olmayacak.

Microsoft ve diğer yatırımcılar TikTok’un üst kuruluşu ByteDanc ile görüşmelere devam ediyor. Birçok ABD’li şirket bu firmayı satın almak istiyor. TikTok için son tarih 15 Eylül diyebiliriz. ABD Başkanı Donald Trump 15 Eylül’den sonra bu şirketi ABD’de yasaklayacağını söyledi. Sizce TikTok gerçekten de satılacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.