Microsoft Teams bildirim problemini ortadan kaldırıyor: Yeni özellik

Microsoft Teams bildirim problemini

Microsoft Teams bildirim problemini ortadan kaldıracak önemli bir değişikliğe imza atıyor. Özellikle son yıllarda artış gösteren görüntülü konuşma uygulamaları yeni özellikler ile birlikte destek kazanıyor.

Dünyanın en büyük video konferans uygulamaları içerisinde yer alan Microsoft Teams bildirim problemini tamamen ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni özellik ile birlikte çevrimiçi toplantı yaparken sık bildirim alma sorunu bitiriliyor. En azından Microsoft böyle bir fikre sahip.

İş toplantısında veya okul ile ilgili bir toplantıda üst üste çok fazla bildirim alabilirsiniz. Böyle durumlarda bildirim sesleri toplantıyı neredeyse devam edilemez hale getirir. Üstelik bildirim seslerinin ne zaman geleceği tam olarak bilinmiyor. Belki de en önemli konuşmanın ortasında bildirim sesleri rahatsızlık verebilir. yeni Microsoft özelliği bunu engelleyecek.

Microsoft Teams bildirim problemini bitirecek

Microsoft şirketinin en önemli uygulamaları içerisinde yer alan Teams, yeni bir özellik kazanıyor. Bu özellik ile birlikte toplantılar sırasında bildirimleri sessize al butonu ortaya çıkacak. Bu buton bildirimlerin sizi rahatsız etmesini engelleyecek.

Profil fotoğrafının hemen yanında “üç nokta” simgesinde bu buton yer alacak. Kullanıcılar sırasıyla ayarlar bölümüne girip hemen ardından bildirimler butonuna tıklayacak. Toplantılar kısmından sessize al butonunu aktif hale getirebilecek. Böylece toplantı esnasında her ne olursa olsun bildirim sesleri sessize alınmış olunacak.

Microsoft Teams, bire bir aramalar için uçtan uca şifreleme ekledi

Bu yeni uygulamanın Şubat ayı başlarında kullanıma sunulacağı ifade ediliyor. Fakat Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre bütün kullanıcılara hemen gelmeyecek. Kademe kademe dağıtım yapılacak. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.