Microsoft Teams, AI kullanımını artıracak

Microsoft Game Pass Arkadaş ve Aile katmanı yayına giriyor

Microsoft yakında görüntülü sohbetlerdeki en kötü sıkıntılardan bazılarını azaltabilir. İşte tüm detaylar.

Verge, Microsoft bünyesinde her çağrı katılımcısının birbirini net bir şekilde duymasına yardımcı olması gereken AI tabanlı ses kalitesi yükseltmelerini kullanıma sunduğunu belirtiyor. Yeni makine öğrenimi modelleri yalnızca yankıları iptal etmekle kalmayıp, aynı zamanda yankıyla ilgili çakışmaları ortadan kaldırarak garip kesintilerin olasılığını da azaltacak. Dünyanın dijitalleşmesi ile artık her görüşme online ortamda yapılır hale geldi, hal böyle olunca da online görüşmelere gelen eklentiler eskisinden daha önemli hale geliyor.

Makine öğrenimi teknolojisi, yaklaşık 100.000 simüle edilmiş oda ve 30.000 saatlik konuşma eğitiminin bir kombinasyonunu kullanarak yankıları yok edecek. Microsoft ayrıca binlerce farklı cihazın tanınmasına yardımcı olmak için düzenli Teams kullanıcılarına seslerini kaydetmeleri için ödeme yapıyor. Bu, elbette Microsoft’un maliyetleri düşürmesine yardımcı olacak, ancak aynı zamanda yankı azaltmanın daha hızlı ve daha geniş bir kullanıcı yelpazesinde gerçekleşmesini sağlayacak.

Microsoft Teams, AI kullanımını artıracak

Özellik, aylarca süren testlerin ardından şimdi yayında. Bant genişliği sınırlı görüntülü aramalar için AI iyileştirmeleri ve metin görüntülemek için optimizasyonlar da dahil olmak üzere birkaç başka yükseltme ile birlikte gelecek. Bu muhtemelen tek başına Zoom veya Google Meet gibi rakipler yerine Teams’i seçmenize neden olmayacak, ancak sanal toplantıların iş yerinizde yaygın olması dengeyi bozabilir. Neticede en ufak detay bile önemli olabiliyor.

iPhone 14 serisi önemli ön kamera geliştirmeleriyle gelecek