iPhone 14 serisi önemli ön kamera geliştirmeleriyle gelecek

h2

Apple’ın bu yıl Eylül ayında yaklaşan iPhone 14 cihaz serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. 14 serisinin vanilya iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Max’ten oluştuğu söyleniyor. 

iPhone 14 serisi için Pro ve Pro Max modellerinin bu sefer ön kamera için yeni bir hap + delik deliği ve 48 megapiksellik büyük bir birincil kamera sensörü dahil olmak üzere bazı büyük değişikliklerle geldiği söyleniyor.

Ünlü teknoloji analisti Ming-Chi Kuo’dan gelen bilgilere göre, yeni iPhone’ların ön kameralarında da bazı iyileştirmeler alacağını ortaya koydu. Analiste göre iPhone 14 serisindeki tüm cihazlar otomatik odaklama desteği ile gelecek. Bu, sabit odaklı gelen önceki/şimdiki iPhone’lara kıyasla daha net resimler ve videolar sağlıyor.

iPhone 14 serisi

Hepsi bu kadar değil, Kuo’nun bildirdiği gibi, yaklaşmakta olan iPhone’ların ön kamera için daha büyük bir f/1.9 diyafram açıklığı ile birlikte 6P lens kurulumuna da sahip olacağını bildirdi. 6P, merceğe giren ışığın bozulmasını azaltmak için kameranın altı adet merceğine sahip olacağı anlamına gelir. Şu anda iPhone 13 serisinde bulunan f/2.2 diyafram açıklığından oldukça büyük olan f/1.9 diyafram açıklığı, kameraya daha fazla ışığın girmesine izin verecek. Bu, daha keskin ve daha parlak fotoğraflar/videolar ile sonuçlanacak.

Ön kameraya gelen tüm değişiklikler göz önüne alındığında, Eylül 2022’de piyasaya sürüleceği söylenen iPhone 14 serisinde bazı önemli kalite iyileştirmeleri bekleyebiliriz.

Galaxy Z Flip 4 gerçek görüntüleri ortaya çıktı