Microsoft Sunrise Firmasını Satın Aldı

Microsoft CEOsu Çin Yetkilileriyle Görüştü

Android ve iOS kullanıcılarına da ulaşmak için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, popüler takvim uygulamasıyla tanınan Sunrise firmasını satın aldı.

Satya Nadella önderliğinde belirlediği yeni strateji gereği donanım alanına daha fazla yatırım yapmaya başlayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu arada yazılım alanını da ihmal etmiyor. Kendi işletim sistemlerini kullanmayan kullanıcılara da ulaşmak için sıkı bir çalışma yürüten firma, kullanıcılara sunduğu uygulama seçeneklerini arttırmak için dikkat çeken firmaları bünyesine katmaya devam ediyor.

Microsoft (9)

Geçtiğimiz yıl boyunca farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok firmayı bünyesine katan Microsoft, şimdi de Sunrise firmasını satın aldı. iOS ve Android işletim sistemlerinin en popüler takvim uygulamalarından birine sahip olan Sunrise için Amerikalı teknoloji devinin yaklaşık 100 milyon dolar ödediği söyleniyor. Microsoft’un Sunrise’ı nasıl değerlendireceği şimdilik bilinmiyor olsa da, firmanın hem kendi hem de diğer işletim sistemlerini kullanan mobil kullanıcılara olabilecek en iyi takvim uygulamasını sunmak için Sunrise’ın çalışmalarını kullanacağı söyleniyor.

Outlook yazılımını diğer işletim sistemlerine de taşıyabilmek için geçtiğimiz günlerde de Accompli firmasını bünyesine katan Microsoft, son dönemdeki satın alımlarıyla Windows Phone’un ötesine de geçmek istediğini açıkça belli etti.

Windows RT İçin Yolun Sonuna Gelindi