Minecraft Windows Phone’a Yardımcı Olacak

Minecraft Windows Phonea Yardımcı Olacak

Minecraft’ın yapımından sorumlu olan Mojang’ı satın alan Microsoft’un oyunu Windows Phone’un kullanıcı sayısını arttırmak için kullanacağı söyleniyor.

Oyun dünyasının en popüler bağımsız oyunları arasında yer alan Minecraft‘ın yapımından sorumlu olan Mojang’ın Microsoft‘a katılmak üzere olduğu ve Amerikalı teknoloji devinin Mojang’ı bünyesine katmak için 2.5 milyar dolar ödeyeceği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Microsoft’un ilk olarak Reuters tarafından ortaya çıkarılan bu dev anlaşmayı yarın resmi olarak açıklaması beklenirken, firmanın Mojang‘ı neden satın aldığı hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Minecraf_DG

Akıllı telefon pazarında Android ve iOS gibi popüler rakiplerinin gerisinde kalan Windows Phone işletim sistemine daha fazla kullanıcı çekebilmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft‘un, Minecraft‘ı da bu amaç doğrultusunda kullanacağı söyleniyor. Milyonlarca aktif kullanıcısı olan Minecraft için Windows Phone’a özel içerikler hazırlayacağı söylenen Microsoft’un bu sayede daha fazla kullanıcıyı işletim sistemine çekmeyi amaçladığı söyleniyor.

Naughty Dog Stüdyosu 30. Yaş Gününü Kutluyor