Lenovo Yeni Windows Phone Telefonlar Hazırlıyor

lenovo

Windows Phone işletim sistemini geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, Lenovo’yla anlaştığını duyurdu.

Bugün yayınladığı açıklamayla yeni işletim sistemi Windows 10’un yaz aylarında kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyuran Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bununla yetinmedi ve mobil işletim sisteminin geleceğiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin arkasından bir türlü kurtulamayan Windows Phone‘u daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, bu amaç doğrultusunda Xiaomi ve Lenovo’yla yeni anlaşmalara imza attığını duyurdu.

Lenovo_Golden_Warrior_A8

Son yıllarda yaptığı atılımla akıllı telefon pazarındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran ve Motorola’yı bünyesine katmasının ardından dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi haline gelen Çinli teknoloji devi Lenovo’nun Windows Phone ailesine dahil olması, işletim sisteminin geleceği için oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Windows Phone işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon üreteceği uzun süredir konuşulan Lenovo şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmış olsa da, Microsoft tarafından bugün yayınlanan açıklama firmanın Windows Phone işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlarını önümüzdeki aylarda piyasaya süreceğini gösterdi. 2015 ortalarında Çin’de satışa sunulacak olan bu yeni Lenovo akıllı telefonların diğer pazarlara ne zaman taşınacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Windows 10 Internet Explorer’ın Sonu Olacak