Microsoft Acompli Firmasını Satın Aldı

Microsoft 575

Teknoloji dünyasındaki etkinliğini arttırmak için çeşitli firmaları satın almaya devam eden Microsoft, şimdi de Acompli firmasını bünyesine kattı.

Bu yılın başında firmanın yeni CEO’su olarak seçilen Satya Nadella’nın görevi devralmasının ardından köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, teknoloji dünyasının farklı alanlarındaki etkinliğini arttırmak için çeşitli firmaları bünyesine katmaya devam ediyor. Başta Nokia’nın telefon bölümü olmak üzere bu yıl birçok firmayı bünyesine katan Microsoft, şimdi de Acompli firmasını bünyesine kattığını açıkladı.

Microsoft (9)

Birkaç gün önce yanlışlıkla yayınlanan bir mesajla gün yüzüne çıkan anlaşma konusundaki sessizliğini nihayet bozan Microsoft, Acompli‘yi satın aldığını resmi olarak duyurdu. Android vs iOS kullanıcılarının farklı mail adreslerini tek çatı altında birleştirmelerini ve yönetmenlerini sağlayan mobil uygulamasıyla dikkatleri çeken Acompli’yi bünyesine katmak için 200 milyon dolar ödemeyi kabul eden Microsoft, firmanın geliştirdiği uygulamaların bundan sonra Outlook ekibine çalışmaları arasında yer alacağını açıkladı.

Öte yandan kendi kullanıcılarını haberdar etmek için bir açıklama yayınlayan Acompli CEO’su Javier Soltero, uygulamalarının anlaşmaın ardından Microsoft olmayan cihazlar çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Galaxy S6 Edge Gün Yüzüne Çıktı