Microsoft Office karanlık modu geliyor!

Microsoft Office for Android gains dark mode

Dijital belge editörleri her zaman beyaz bir arka plan üzerinde siyah metin gösteriyor. Ancak kağıt ışığı yansıtıyor ve ekranlar ışık yayıyor. Bu da göz yorabiliyor. Karanlık modlar geldikçe çoğu telefon kullanıcıları siyah arka planda beyaz metin okumaya başladı. Şimdi Microsoft Office için de karanlık mod geliyor.

Uzun bir bekleyişin ardından, Android için Microsoft Office’in artık, Google Dokümanlar’ı kullanmayanlar tarafından da memnuniyetle karşılanacak göz kurtaran bir karanlık modu var. Resmi bir Microsoft blog gönderisinde duyurulan hareket, masaüstü Office uygulamalarının bir süredir karanlık modu etkinleştirme seçeneğine sahip olmasından çok sonra geliyor. Karanlık moda sahip hemen hemen her uygulama gibi, Office de cihazınızın sistem temasına saygı gösteriyor, bu nedenle gerçekten istemediğiniz sürece onu manuel olarak etkinleştirmenize gerek yoktur.

Microsoft Office karanlık modu geliyor!

Görünüşe göre çoğu Microsoft Android için Office uygulamasında Karanlık modu etkinleştirecek. Bugün uzun süren kullanıcı isteklerinden sonra, artık gözleri patlatan parlak ışık olmadan Word, Excel ve PowerPoint belgelerini görüntüleyebilecek ve düzenleyebileceksiniz. Güncelleme bugün kullanıma sunuluyor. Yükledikten sonra, Ana Sayfa sekmesindeki Profil simgesine dokunabilir, ardından Ayarlar’a gidip Açık ve Koyu tema arasında seçim yapabilirsiniz. Office’in sistem ayarıyla eşleşmesini sağlamak için Sistem Varsayılanı’nı da seçebilirsiniz. Hem iOS hem de Android için Outlook’ta olduğu gibi iPhone ve iPad için Microsoft Office uygulamasında zaten Karanlık Mod mevcut.

YouTube algoritmaları Sedat Peker videolarına müdahale ediyor mu? İlginç iddialar var