Ana SayfaGenelAndroid 12, ekran görüntülerinin Google Fotoğraflar'a otomatik olarak yüklenmesini önleyecek

Android 12, ekran görüntülerinin Google Fotoğraflar’a otomatik olarak yüklenmesini önleyecek

Samsung, Xiaomi, Oppo akıllı telefonlarına sahip Google Foto kullanıcıları, sonsuza kadar sıkıntılı bir sorunla mücadele ediyorlar. Telefonlar, ekran görüntülerini kamera çekimleriyle birlikte kapatma seçeneği olmadan yedekliyor. Android 12 bu sorunu çözecek.

Samsung telefonları diğer Android cihazlardan çok farklı çalışmıyor, ancak şirket yine de Android işletim sisteminin birkaç özelliğini değiştirerek bazı can sıkıcı sorunlara yol açıyor. Şirket, yıllarca ekran görüntülerini yalnızca kamera fotoğraflarının ve videolarının saklanmasının amaçlandığı DCIM klasörüne kaydetti. Bu, Google Fotoğraflar, Dropbox ve diğer birçok fotoğraf yedekleme hizmetinin ekran görüntülerinizi ister istemez isteseniz de kopyalamasıyla sonuçlanıyordu. Neyse ki, Android 12’nin bir parçası olarak bir düzeltme nihayet yolda olabilir.

Android 12, ekran görüntülerinin Google Fotoğraflar'a otomatik olarak yüklenmesini önleyecek

- Reklam -

XDA Developers’tan Android 12 beta sürümünü araştıran kişilere göre, Google nihayet Android 12’yi çalıştırmak isteyen tüm cihazların gerçek fotoğraflarla karıştırılmaması için ekran görüntülerini farklı bir klasöre kaydetmesini isteyecek. Şimdiye kadar, büyük üreticiler ekran görüntülerini DCIM alt klasörüne (Dijital Kamera Görüntüleri anlamına gelir) itiyordu. Google Fotoğraflar’ın yedekleme hizmeti DCIM fotoğrafındaki her resmi yüklediğinden, ekran görüntüleri dahil her şeyi yüklüyor. XDA Developers’a göre, Android 12 Uyumluluk Tanımı Belgesinin (CDD) ön revizyonunda, yapımcıların ekran görüntülerini kamera ile çekilen fotoğraflar için ayrılacak DCIM klasörü yerine Resimler> Ekran Görüntüleri’ne kaydetmesi gerektiğini söyleyen bir metin var.  Ekran görüntülerinin yedeklenmesini isteyen kişiler, elbette yedeklenecek yeni klasörü seçerek kolayca kaydolabilirler. Seçenek, Google Fotoğraflar uygulamasının Ayarlar bölümünde, Yedekle ve senkronize et> Cihaz klasörlerini yedekle altında, buluta kaydedilecek diğer klasörleri seçebilir.

Maske takma zorunluluğu kalkacak mı? Tek bir şartla kalkabilir

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

EN ÇOK OKUNANLAR

1,897BeğenenlerBeğen
1,001TakipçilerTakip Et
13,900AbonelerAbone

DOSYA KONUSU

Hosting