Microsoft Maxime Rastello’yu kovdu!

microsoft ev ofis

Geçtiğimiz gün yaptığı İzmir paylaşımıyla gündem olan Maxime Rastello isimli Fransız Microsoft bünyesindeki işinden kovuldu. İşte detaylar.

Yaşanan İzmir depremi sonrasında Maxime Rastello isimli bir Fransız yaptığı çirkin paylaşımlarla tepki çekmişti. Bu tepkiler sonrasında şahsın Microsoft’un üst düzey çalışanlarından biri olduğu iddia edildi. Tepkileri çığ gibi büyümesi üzerine Microsoft’tan beklenen açıklama sonunda geldi.

Amerika merkezli yazılım devi Maxime Rastello isimli bir çalışanlarının olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada Rastello’nun hiçbir zaman Microsoft’un bir çalışanı olmadığı ve bundan sonra da olamayacağı vurgulandı.

Sadece Microsoft’un ürünlerini ticari şirketlere öğretmekle görevli olan ve MVP sertifikası bulunan Rastello’nun bu imkanı da elinden alındı.

Microsoft

Microsoft Türkiye’yi sevindirdi

Microsoft’un resmi hesabından yapılan bilgilendirmede Rastello’nun sahip olduğu MVP unvanının, sözleşmeye aykırı hareketleri nedeniyle iptal edildiği de belirtildi.

Bu açıklamanın hemen ardından Rastello sosyal medya hesaplarından özür dileyerek yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Fakat bu özür de Fransız vatandaşını kurtarmaya yetmedi.

Microsoft aldığı bu kararın sonuna kadar doğru olduğunu söyleyebiliriz. Amerika merkezli şirketin hızlı bir şekilde davranıp, hızlı bir şekilde aksiyon alması gerçekten güzel oldu. Dileriz diğer kuruluşlar da bu tarz paylaşımlara gereken cevabı verirler.

Bu arada dip not olarak hatırlatmamız gerekiyor. Microsoft’un bu kararı tamamen küresel bir karar. Fakat bu kararda Türkiye’den sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin de çok büyük bir payının olduğu unutulmamalı.

Samsung Exynos 1080 için geri sayım başladı