Microsoft, E3 2017’yi iple çekiyor

microsoft

13-15 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşecek olan E3 2017 fuarı öncesinde Microsoft cephesinden önemli açıklamalar geldi.

Oyun sektörü şu anda 13-15 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşecek olan E3 2017 interaktif oyun ve eğlence fuarına odaklanmış durumda. Bu fuarda birçok yeni oyunun yanı sıra, Project Scorpio gibi yeni nesle hitap eden bazı cihazların da tanıtılması bekleniyor.

Hali hazırda birçok oyun yapımcı ve dağıtımcısı E3 2017’de sunumunu yapacakları oyunları açıklamış durumdalar. Fakat bu açıklanan oyunlar haricinde bazı sürpriz yapımların da E3 2017’de boy göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Microsoft’un yeni nesil konsolu Project Scorpio için güzel sürprizler hazırladığı iddia ediliyor.

Microsoft’un 13 Haziran 00:00’da başlayacak olan konferansı ile start alacak olan etkinlik şimdiden oyun severlerin ilgi odağı haline geldi. Microsoft, Project Scorpio’yu zaten tanıtmıştı. Hatta cihazın sistem özellikleri bile açıklanmıştı. Fakat E3 2017’de Scorpio’nun çıkış tarihi, tam ismi ve bu konsola gelecek olan özel oyunların açıklanması bekleniyor. Zira, Microsoft cephesinden yapılan açıklamalar da buna işaret ediyor.

Microsoft’un Xbox tarafından sorumlu olan Phil Spencer, resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada Pazar günü gerçekleşecek olan konferansın 90 dakikadan daha uzun süreceğini belirtti. Bu duyuru oyuncular tarafından, Project Scorpio için yapılacak olan oyun duyurularına bağlandı.

Firma şu an için Crackdown 3, Sea of Thieves ve State of Decay 2 isimli yapımları E3 2017 için duyurmuş durumda. Bu yapımlar haricideki oyun duyuruları, şimdilik sürpriz statüsünde.