Microsoft Markasını Ön Plana Çıkarmaya Çalışıyor

microsoft

Microsoft’un gelecek planları hakkında konuşan pazarlama yöneticisi Chris Capossela, markalarını ön plana çıkarmanın firma için önemine dikkat çekti.

Yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft için 2015 yılı tarihi bir yıl olacak gibi görünüyor. Son 10 yılda hiç olmadığı kadar kalabalık bir takvime sahip olan Microsoft, bu yıl içerisinde hem uluslararası çaptakı yeniden yapılanmasını tamamlayacak hem de hemen hemen tüm ürünlerinde yenileyerek teknoloji dünyasındaki yerini yeniden tanımlayacak.

microsoft_black_6

Kullanıcı odaklı yeni politakası kapsamında kullanıcıların isteklerini dile getirebileceği birçok platform oluşturan ve başta Windows 10 olmak üzere birçok yeni ürününü bu istekler doğrultusunda şekillendiren Microsoft, bu yeni politikası sayesinde markasını yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan pazarlama yöneticisi Chris Capossela, son dönemde piyasaya sürdükleri ürünlerde Microsoft markasını ön plana çıkardıklarını ve bu sayede markalarının bilinirliğini tüm dünyada arttırdıklarını belirtti.

Microsoft markasının hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu söyleyen Capossela, Windows’un da Office’in de son derece güçlü markalar olduğunu ama hiç birinin Microsoft markası kadar güçlü olmadığını vurguladı. Yaklaşık 2.5 yıl önce değiştirdikleri firma logosunun da markalarının bilinmesinde etkili olduğunu söyleyen pazarlama yöneticisi, firmanın geleceğinin marka bilinirliğine bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca şimdilik Spartan kod adıyla anılan yeni internet tarayıcılarına da değinen Capossella, yeni internet tarayıcısında Microsoft markasının kullanılabileceğinin sinyallerini verdi.

Ücretsiz Windows Daha Kârlı Olacak