Microsoft Lumia 735 Kayıplara Karıştı

Nokia Lumia 735 İnceleme

Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen Microsoft Lumia 735’in Microsoft resmi sayfasından kaldırılması telefonun iptal edildiğini düşündürdü.

Bu yılın başında tamamlanan dev anlaşmayla Nokia’nın telefon bölümünü bünyesine katan ve bu anlaşmanın ardından akıllı telefon pazarındaki çalışmalarını yoğunlaştıran Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz aylarda birçok yeni akıllı telefonu gün yüzüne çıkardı. Microsoft tarafından resmi olarak tanıtılan bu telefonlar arasında Microsoft Lumia 735‘te yer alıyordu.

Lumia_735_gorseli_1

Ancak Microsoft’un Eylül ayında resmi olarak duyurduğu orta seviye akıllı telefonu Microsoft Lumia 735 için meraklı bekleyiş devam ederken, beklenmedik bir şey oldu ve Lumia 735 bir anda kayıplara karıştı. Microsoft’un resmi sitesinde bugüne kadar “çok yakında” ibaresi altında yer alan Lumia 735 dün resmi siteden kaldırıldı ve telefonla alakalı tüm sayfalar kapatıldı. Bu şok kararın arkasındaki neden henüz açıklanmamış olsa da, Microsoft’un telefonu piyasaya sürmekten vazgeçtiği tahmin ediliyor.

Microsoft Lumia 735‘in donanımsal özellikleri arasında 720×1280 çözünürlükte 4.7 inç dokunmatik ekran, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, dört çekirdekli 1.2 GHz Cortex-A7 ve Qualcomm 400 işlemci, Adreno 305 grafik işlemcisi, 6.7 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Samsung Galaxy Grand Max Gün Yüzüne Çıktı