Microsoft Lumia 535 Piyasaya Sürüldü

Microsoft Lumia 535 DG

Microsoft’un kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon olan Microsoft Lumia 535 bugün piyasaya sürüldü ve böylece Nokia markası şimdilik tarihe karıştı.

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan dev anlaşmayla Nokia’nın telefon bölümünü bünyesine katan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıttığı yeni akıllı telefonu Lumia 535‘i bugün piyasaya sürdü ve böylece akıllı telefon alanında önemli bir adım attı. Microsoft Lumia 535’in firmanın akıllı telefon pazarındaki çalışmalarında bu kadar önemli olmasının başlıca sebebi, Nokia markası yerine Microsoft’un kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon olması.

Lumia535_3

Nokia’nın telefon bölümünü satın aldıktan sonra Nokia markasını taşıyan birçok yeni telefonu piyasaya süren Microsoft, bu durumu değiştirmek ve Nokia markasının gölgesinden çıkmak için geçtiğimiz aylar boyunca yürüttüğü sıkı çalışmayı Microsoft Lumia 535‘le sonuça ulaştırdı. Lumia 535’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Nokia markası en azından şimdilik tarihe karışırken, akıllı telefonların Microsoft’un geleceğinde önemli bir rol oynayacağı da kesinleşmiş oldu.

Özellikle gelişmekte olan pazarlarda ilgiyle karşılanan düşük maliyetli akıllı telefonlar kategorisine giren Lumia 535‘in bu kategorideki ucuz Android cihazlarla rekabet etmesi bekleniyor. Donanımsal özellikleri arasında 5 inç dokunmatik ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği, 5 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alan Lumia 535, Lumia Denim güncellemesine sahip Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle satışa sunuldu.

Yeni Microsoft Telefonlardan İlk Görüntüler