Nokia Markası Microsoft Lumia Oluyor

microsoft nokia

Microsoft Lumia markası Nokia’nın yerini almaya başlıyacak. Nokia’nın Microsoft tarafından satın alınmasının ardından, Microsoft Nokia markasını ortadan kaldırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve bu yıl içerisinde tamamlanan Nokia’nın Microsoft’a satılması beraberinde merak edilen bir çok soruyu getirmişti.Microsoft Lumia  markasının fişini çekmeye hazırlanan Microsoft, yeni ürünlerde Microsoft Lumia markasını kullanmaya hazırlanıyor. Microsoft’un bu hamlesiyle Nokia’nın yazılım şirketine dönüştürülmesi planlanıyor.

microsoft-nokia

Nokia’nın web sitesine girdiğinizde Microsoft Lumia hamlesinin yavaş yavaş devreye girmeye başladığını görebilirsiniz. Henüz ülkemizde devreye girmese de, Nokia.com adresine gitmek istediğinizde Microsoft  Mobile Devices ( Microsoft Mobil Cihazar) sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Nokia.com.tr sitesiyse şuan için aktif durumda.

microsoft-mobile-devices

Microsoft’un bu hamlesi tabi ki Nokia’yı tamamen kapatma ya da markayı ortadan kaldırma yönünde değil. Microsoft, Nokia’nın telefon bölümünü satın almıştı. Finli şirket  telefon dışında, network altyapısı faaliyetlerine devam etmekte. Nokia’nın Windows Phone uygulamaları LUmia markasıyla değiştirilmiş durumda.

microsoft-nokia-turkiye

Önümüzdeki dönemde merak edilen konuysa, Microsoft2un Windows Phone markasını nasıl yönlendireceği. Şuan piyasada satışta bulunan cihazların ön ve arka bölümlerinde Nokia logosu yer almakta. Yeni telefonlarda sadece Lumia yada sadece Microsoft logosu kullanılabileceği gibi Microsoft Lumia kombinasyonlarını görebilmemizde mümkün. Microsoft’un Windows Phone ürünlerini nasıl yönlendireceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Microsoft’un Microsoft Lumia ve Windows Phone hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Her Marka Araca Online Bakım ve Onarım