Microsoft Edge Android ve iOS’ta!

c3625ec77ea6463f8af52d0cae5d3541

Microsoft’un Internet Explorer’ın ardından sunduğu web tarayıcısı Microsoft Edge, Android ve iOS için ilk önemli güncellemesini aldı.

Ben de Varım Demek İstiyor!

Yılların efsanesi Internet Explorer, git gide kötü bir imaj kazanınca Microsoft çareyi ismi ve tasarımı baştan aşağı değiştirmekte bulmuştu. Güncel Windows 10‘un ana tarayıcısı olan Microsoft Edge, performans açısından da iyileştirmelerle dolu bir tarayıcıydı. Şimdi de şirket bu başarıyı mobile taşımak istiyor, bu bağlamda geçtiğimiz ay iOS ve Android için tarayıcı resmen yayınlanmıştı. Pek çok sorunu beraberinde getiren mobil Edge, aldığı son güncelleme ile bunları çözüyor.

Raporlara göre yeni sürümle birlikte, ısınma, yüksek pil tüketimi gibi sorunların önüne geçiliyor. Ayrıca pencereler arası hızlı geçiş ve karanlık teması da güncellemeyle gelen yenilikler arasında. Kullanıcılar arasında konuşulanlara göre de Edge son haliyle deyim yerindeyse yağ gibi kayıyor!

Windows Phone’a Ne Oldu?

Uzun süren çabalara rağmen bir türlü başarıyı elde edemeyen, nihayetinde tek üreticisi olarak kendisi, yani Microsoft kalan Windows Phone platformuna nokta konmak üzere. Amerikalı şirketin de herhangi bir yenilik yapmadığı ekosistem derin bir sessizliğe bürünmüş durumda. Microsoft’un bu alana daha fazla yatırım yapacağı düşünülmüyor. Firma muhtemelen şu sıralar başka stratejiler geliştiriyor. Ayrıca basın şu sıralar Microsoft Store’da Black Friday kapsamında Galaxy S8 satışını konuşmakla meşgul.

Oppo A79 Resmen Tanıtıldı!