Microsoft Edge Kime Gelecek?

microsoft edge ft 1

Redmondlu teknoloji devi Microsoft’un Edge’i kime gelecek?

Bu ara dikkat ederseniz bir Edge furyası ortalıkta dolaşıyor. Bir ara Nexus’larda yaşadığımız “Hangi Nexus?” sorularına yakın bir zaman içinde “Hangi Edge?” soruları ekleneceğe benziyor.

Edge; Microsoft’un yeni tarayıcısına verdiği isim. Bu tarayıcı ile ilgili bilgiler geçen hafta itibariyle gönderildi. BUILD 2015 etkinliği ile beraber Microsoft yeni tarayıcısını tüm Dünya’ya tanıtmış oldu.

Edge tarayıcı ile ilgili uzantı dosyaları da yakın bir zaman içinde testçilerin kullanımına sunulacak. Hatırlanacağı üzere Microsoft, Internet Explorer ile ilgili yeni bir çalışma yapmıştı.

Yani Explorer’a Windows 10 ile elveda deyip Spartan’a Merhaba diyeceğiz. İşte Edge de; Windows 10 Phone’un yeni tarayıcısı olacak.

microsoft-edge-ft-1

Edge tarayıcısı; yeni kullanıcı ara yüzüne ve yeni bir arama motoruna sahip. Bununla ilgili çalışmalar halen devam ediyor.

Sean Lyndersay ve Charles Morris; Microsoft Edge takımının Baş Tasarım Mühendisleri arasında yer alıyor. Ekip, Microsoft Edge’i tasarlarken kendilerine Google Chrome’u örnek almış.

HP Pavilion x360 inceleme