Microsoft Internet Explorer için son sözü söyledi

Internet Explorer

Microsoft, emektar internet tarayıcısı Internet Explorer’ı tarihe gömmek için daha önce belirlediği günü öne çekti.

Microsoft Internet Explorer için son sözü söyledi. Internet Explorer, 80-90 jenerasyonu için hem ilklerin hem de çilenin temsilcisidir. Birçok bilgisayar kullanıcısının internete adım attığı ilk tarayıcı olan Explorer, zaman içerisinde fazlasıyla yavaşlamış ve rakiplerinin çok gerisinde kalarak büyük bir yük haline gelmişti. Uzun yıllar emektar tarayıcısını yeniden ayağa kaldırabilmek için uğraşan Microsoft, Internet Explorer’ın şöhretinin yerle bir olduğunu ve artık onun umutsuz vaka haline geldiğini fark edince, onun yerine yoluna Edge ile devam etmeye karar verdi.

internet

Bu Haziran ayı itibariyle her türlü desteğin sona erdiği ve adeta kaderine terk edildiği açıklanan emektar tarayıcıyı, 14 Şubat’tan itibaren istesek de göremeyeceğiz.

Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer için son sözü söyledi

Hala bilgisayarlarında bu tarayıcıya ait kısayollar görebilmek mümkün olsa da Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre yakın zamanda servis edilecek özel bir güncelleme ile tüm kısayollar, varsayılan bağlantılar ve Internet Explorer’a ait her şey Microsoft Edge ile yer değiştirecek.

Tabi bu gelişme aslında malumun ilanı niteliğinde. Çünkü Microsoft çok uzun bir zamandır bu hamlenin geleceğini ve bilgisayarlardan Internet Explorer’a ait her şeyin silineceğini söylüyordu. Sadece o günün gelmesine daha vakit olduğunu ve muhtemelen de 2023’ün sonu itibariyle o son çivinin çakılacağını düşünüyorduk. Ancak Microsoft, Internet Explorer’ın acısını daha fazla uzatmak istemedi ve emektar yoldaşının fişini 14 Şubat itibariyle çekmeye karar verdi. Üstelik bugün için 14 Şubat’ın yani Sevgililer Günü’nün seçilmesi ise, Microsoft’un Internet Explorer’a son bir hediyesi olarak yorumlandı.

OnePlus 11 resmi teaser’ı yayınlandı