Yeni Nesil Google, Eskiyen Microsoft

google9

#İŞBİRLİĞİ

Google firması giderek internet aleminde tekel olmaya çalışıyor gibi. İnternet sahasında ki geniş liderliğini, daha fazla arttırmak için gücünden yararlanıyor. Bu durum kapitalist sistemin, büyük balık küçük balığı yer, kaidesini bana hatırlatıyor. Şimdi de Google Internet Explorer 9’u desteklemeyeceğini açıkladı.

Google Chrome kullanıcı sayısında her geçen dönem artışlar yaşanmakta. Microsoft’un Explorer tarayıcısı günden güne kendisini yenilemeye çalışsa da, İnternet ortamında lidere karşı hep yenik düştü. Microsoft bu konuda çok zayıf. Yani internet dünyasında emaresini okumak çok zor. Yılların büyük devi yaşlandı sanki. Androit karşısında da tutunmaya çalışıyor. Ama nafile. Tek varlığı bence Microsoft işletim sistemi. Kendisini yaşabilir kılmak adına da akıllı telefon piyasasına girdi. Kendi işlemcisini üretti. Mücadeleci bir ruh. Çünkü yılların devi ve birikimi, başarılarının verdiği bir inanç var. Liderliğini her kulvarda geçerli kılmak için, ben de varım demek için mükemmel düzeyde harcamalar yapıyor. Teknolojinin estiği yöne doğru manevra yapmayı biliyor. Bunlardan sebep Microsoft’u kaybetmeyebiliriz. Ama yılların verdiği geleneksel bir çizgi, Microsoft’u yavaşlatan en büyük düşman. İçeride de bu geleneksel çizgiyi zorlayanlar yollanmaya çalışılıyor.

google

Google firması ise, yeni nesil bir şirket. Genç bir marka. Büyümek onun için hiç sorun değil. Sürekli yeniliklere odaklanan bir firma. Bu yüzdende eski nesil tarayıcıları da desteklemiyor artık. Piyasaya kendisi şekil veriyor. Yaptığı açıklama da son nesil ve ondan önceki tarayıcılar desteleneceğini açıkladı. Explorer 9, Safari ve Firefox bu açıklamadan sonra kendilerini değiştirmeleri için uyarı aldı. Google Apps hizmetini kullanıyorsan kendine çeki düzen vereceksin dendi. Çünkü Google’nin bir prestiji var. Helal olsun Google’a. Saygın bir firma.