Microsoft Spartan İlk Kez Göründü!

Microsoft Spartan Ilk Kez Gorundu

Efsanevi tarayıcı Internet Explorer’a son veren Microsoft, yerine getirdiği yeni tarayıcısı Spartan ilk kez göründü.

Dünyanın en önemli tarayıcılarından olan Internet Explorer, şirket tarafından alınan ani bir kararla ölüm fermanı imzalanmış, ve yerine yeni tarayıcı Spartan getirilmişti. Windows 10 yapısının görüntüleri bir süre önce internette dolaşmaya başlamıştı ve şimdi ise aynı görüntüleri yayınlayan gruptan daha ilginç kareler geldi.

Microsoft Spartan Ilk Kez Gorundu!

Sızdırılan karelerde Microsoft’un gizemini koruyan Project Spartan web tarayıcısını görebiliyoruz. Windows 10’un Ocak sonunda derlenmiş olması, Spartan’ı denemek için bekleyen kullanıcılara beklenenden daha hızlı ulaşabileceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Spartan, sadece görsel olarak değişen bir web tarayıcısı değil. Windows 10 ile varsayılan tarayıcı haline gelecek ve eski kodlardan arıtılmış, EdgeHTML için geliştirilmiş özel bir motora sahip olacak. Tarayıcı, Cortana bütünleşmesi, alıntı işlevleri, okuma llistesi ve eklenti desteği gibi yeniliklere de sahip olacak.

Microsoft Spartan Ilk Kez Gorundu!

Ekran görüntüsündenki Spartan’ın hangi işlevlere sahip olduğu tam olarak bilinmese de, Cortana’nın henüz dahil edilmediği ve tahmin edilebileceği gibi Bing arama motoruyla geldiğini söylemek mümkün. Favoriler menüsü yenilenen tarayıcıda Internet Explorer menülerine de artık rastlamıyoruz.

YouTube Videoları Farklı Açılardan İzlenebilecek!