Microsoft Surface Markasını Lumia İle Değiştirebilir

Microsoft Surface Markasını Lumia İle Değiştirebilir

Microsoft’un önümüzdeki dönemde Surface markasını kullanmayı bırakacağı ve bunun yerine popüler Lumia markasını tercih edeceği iddia ediliyor.

Surface markasını taşıyan ilk tablet 2012 yılında piyasaya sürüldüğü günden beri markayı tüm dünyada tanınır hale getirebilmek için sıkı bir çalışma yürüten teknoloji devi Microsoft, bugüne kadar Surface markasını popüler hale getirebilmek için milyonlarca dolar harcadı. Ancak son dönemde köklü bir değişim sürecine giren firmanın, bu değişimin bir parçası olarak Surface isminden de vazgeçebileceği ve yakın zamanda haklarını satın aldığı Lumia markasına öncelik verebileceği belirtiliyor.

Microsoft_Surface

Microsoft‘un Nokia’nın telefon bölümünü bünyesine katmasıyla sonuçlanan dev anlaşma geçtiğimiz aylarda tamamlanmasıyla birlikte, Lumia markasının hakları da Microsoft’un eline geçti. Üstelik Nokia anlaşması sonrası elde edilen varlıkların bir kısmı, şu ana kadar satışlar konusunda istenileni veremeyen Surface tabletlerin geliştirilmesine ayırıldı. Durum böyle olunca Surface ve Lumia markalarının iç içe geçmesi kaçınılmaz oldu. Ancak evleaks hesabı tarafından sızdırılan yeni bilgilere bakılacak olursa, Lumia markası kısa bir süre sonra Surface’ın da yerini alabilir.

Nokia Lumia 730 Gün Yüzüne Çıktı