Microsoft Game Pass sistemi için farklı planlar yapıyor!

Xbox Game Pass Ağustos oyunları

Microsoft’un son nesildeki en büyük silahı şüphesiz Game Pass oldu. Game Pass şu anda Xbox Series satışlarına da direkt olarak etki eden bir sistem. Son dedikodulara göre Microsoft bu sistemi daha da devasa bir hale getirmek istiyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Microsoft Game Pass sistemi için farklı planlar yapıyor! Hali hazırda PC, Xbox One, Xbox Series ve bulut üzerinden Game Pass’e erişmek mümkün. Fakat Microsoft bununla yetinmek istemiyor. ABD merkezli şirket Game Pass’i daha geniş bir kitleye yaymak istiyor.

Xbox Game Pass Ağustos oyunları

Peki Microsoft’un sonraki hamlesi ne olacak? Malum, Sony şu sıralar kendi Game Pass benzeri sistemi üzerinde çalışıyor. Her ne kadar yeni PS Plus sistemi Game Pass’i andırsa da büyük eksiklikleri var. Fakat Nintendo cephesinden şimdilik böyle bir girişim gelmiş değil.

İşte bu kısımda soru işaretleri ortaya çıkıyor. Acaba Nintendo Microsoft’a böyle bir sistemi Switch üzerinde kurması için izin verir mi?

xbox game pass 1

Microsoft Game Pass sistemi için farklı planlar yapıyor!

Switch oyunlarının fiyatı malum. Çok da ucuz değiller. Yani Switch üzerinde Game Pass benzeri bir sistem olursa, abone sayısı da hızla artabilir. Fakat az önce de belirttiğimiz üzere Nintendo böyle bir fikre çok da sıcak bakmayabilir.

gamepass

Öte yandan Microsoft’un mobil platformlar için de Game Pass benzeri bir sistem üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Fakat mobil platformlardaki oyunların büyük bir çoğunluğu F2P tarzı yapımlar olduğu için sisteme ilişkin bazı sorunlar mevcut.

Yani kısa vadede Game Pass’i mobil platformlarda görmek çok da mümkün olmayabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Netflix yeni animesi ile tartışmalara konu oldu