Xbox Game Pass’ten bir yıldız daha kaydı

xbox game pass

Microsoft’un ücretli abonelik sisteminden 5 oyun daha eksiliyor. Xbox Game Pass popüler oyunlarından birine daha veda ediyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Xbox One’ın, PlayStation 4’e göre en büyük artısının Game Pass sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Xbox Game Pass kütüphanesinde 100’ün üzerinde oyun bulunuyor. Bu sisteme para verip abone olanlar, kütüphanedeki tüm oyunlara tam erişim hakkına sahip oluyorlar. Doğal olarak abonelik süreleri dolana kadar da tüm oyunları diledikleri kadar oynayabiliyorlar.

Elbette Xbox Game Pass sistemi de kusursuz değil. Bu sistemin en büyük kusuruda kütüphaneye eklenen oyunların bir süre sonra, kütüphaneden çıkarılması. Yani Microsoft, Game Pass kütüphanesine her ay yeni oyunlar eklerken, mevcut bazı oyunları da sistemden çıkarıyor.

Fallout 4 Xbox Game Pass’e veda ediyor

Son açıklanan bilgilere göre Kasım ayı itibariyle, Sniper Elite 4, Olli Olli 2 XL Edition, Sheltered, Rise and Shine oyunları Game Pass kütüphanesine eklendi.

Kütüphaneden çıkarılan oyunlar ise şu şekilde; Oddworld: New ‘n’ Tasty, Resident Evil, Sky Force Anniversary, World of Van Helsing: Deathtrap, Mega Man 9.

Fakat asıl sorun Game Pass’in en sağlam oyunlarından biri olan Fallout 4’ün sistemden kaldırılacak olması. Microsoft henüz tam tarih vermiş değil. Fakat Kasım ayı itibariyle Fallout 4’ün kesin olarak Xbox Game Pass kütüphanesinden kaldırılacağı söyleniyor. Açıkçası bu pek de yerinde bir hamle olmadı.

P.T. oynanmasın diye güncelleme yayınlandı