Apple gelirlerinde ciddi düşüş bekliyor

ae2

Apple Inc dün itibari ile yaptığı açıklamada gelirin üst üste ikinci çeyrekte düşeceğini, ancak COVID ile ilgili kapatmaların ardından Çin’de üretimin normale dönmesiyle iPhone satışlarının muhtemelen artacağını açıkladı.

Apple CEO’su Tim Cook, hizmet satışları ve iPhone satışları konusunda yaptığı açıklamada, belirsiz bir ekonominin oyun ve dijital reklamcılık gibi kategorilere zarar vermesinin beklendiğini söyledi. Genel olarak, Apple’ın liderleri yatırımcıları, şirketin amiral gemisi cihazı için inişli çıkışlı satış döngüleriyle boğuşmasına ve tedarik zinciri şoklarına karşı savunmasız olmasına rağmen, dünyanın en büyük halka açık şirketinin istikrarlı bir yükselişte kaldığı konusunda güvence vermeye çalıştı.

Apple
Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

Şirketin son zamanlardaki en kötü finansan verilerine rağmen ufak bir hisse değeri dışında etki görülmezken, yatırımcıların firmaya olan güveninin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Yeni sona eren çeyrekte Apple’ın kârı, 2020’den bu yana ilk kez düşen iPhone satışları nedeniyle 2016’dan bu yana ilk kez Wall Street beklentilerinin altında kaldı.

Finans Direktörü Luca Maestri’nin iPhone satışlarının 31 Aralık’ta sona eren çeyreğe kıyasla artacağını söylemesinin ardından hisse yaklaşık %2 düştü. Bu, normal ticaret sırasındaki %3,7’lik kazancı tamamen silmedi.

Amazon.com (AMZN.O) ve Alphabet (GOOGL.O) da sonuçları bildirdikten sonra yaklaşık %4 düştü. Normal ticaret sırasında da kazanmışlardı.

OnePlus Buds Ace, 36 saat pil ömrü ile piyasaya sürülüyor